Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

News
Учениците од ОУ Коле Неделковски од 1ви септември во нови училници PDF Print E-mail
Friday, 21 July 2017 11:04
Uchenicite od OU Kole Nedelkovski od 1vi septemvri vo novi uchilnici 1

Со реновирањето на ОУ Коле Неделковски, општина Центар, Скопје, 640 ученици и 39 наставници ќе имаат подобри услови за учење. Ќе бидат заменети старите подови и вратите, ќе се варосаат ѕидовите, ќе се реновира училишната библиотека, ќе се набават гео [ … ]

 
Музиката ги развесели, граѓанските организации ги активираа посетителите на Д Фестивал PDF Print E-mail
Thursday, 20 July 2017 08:52
Muzikata gi razveseli gragjanskite organizacii gi aktiviraa posetitelite na D Festival

Голема раздвиженост во делот од кампот на Д Фестивал, каде што беа сместени тендите со претставниците на граѓанските организации, од 14 до 16 јули 2017. Цивика мобилитас веќе трета година по ред го поддржува учеството на граѓанските организации на фестивалот, а оваа година и со мал акциски грант.&nb [ … ]

 
Подобри комуникациски вештини за подобар имиџ PDF Print E-mail
Tuesday, 18 July 2017 15:40
Podobri komunikaciski veshtini za podobar imidzh 2

Како да се подобрат вештините за комуникација со јавноста? Како ефикасно да се презентираат постигнатите резултати? Дали правилно ги употребуваме социјалните медиуми? Што е потребно за да се подобри имиџот на граѓанските организации? Може ли тоа да ја зајакне довербата меѓу нив и целните групи? Ова [ … ]

 
Новите вештини за обучување веднаш ќе се применат во организациите PDF Print E-mail
Tuesday, 18 July 2017 13:05
Novite veshtini za obuchuvanje vednash kje se primenat vo organizaciite 1

Осуммина претставници на граѓански организации се стекнаа со вештини на обучувачи за време на истоимената обука што се одржа од 3 до 5 јули 2017 година во Скопје.

 
МЦМС ги јакне своите капацитети за антикорупција PDF Print E-mail
Wednesday, 12 July 2017 15:09
MCMS gi jakne svoite kapaciteti za antikorupcija 1

Да ги освежи и зајакне антикорупциските знаења и практични вештини на професионалците од целиот свет  и да им овозможи вмрежување и остварување на нови контакти – тоа беше целта на седмата по ред „Летна академија за антикорупција 2017“ што се одржа од 30 јуни до 7 јули 2017 г. во Лаксенбург, Ав [ … ]

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 152
civica-logo
tacso-logo

New

Се наоѓаш тука  : Home News & Publicity News