Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Медиумите за новата фаза на програмата Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Четврток, 20 ноември 2014 16:12

МЦМС ja презентираше новата фаза на програмата Цивика мобилитас која им е наменета на граѓанските организации и другите актери на граѓанското општество и ќе трае четири години. Подолу се известувањата на медиумите за тоа.

8 милиони франци од Швајцарија за граѓанскиот сектор во Македонија

Околу осум милиони швајцарски франци кои се донација од Швајцарската агенција за развој и соработка (СДЦ) е буџетот за новата програма на Цивика мобилитас, која ќе се спроведува во наредните четири години, а која денеска беше промовирана во Скопје.

Извор: +Инфо

Промовирана новата фаза на програмата Цивика мобилитас

Новата фаза на програмата Цивика мобилитас, која им е наменета на граѓанските организации и другите актери на граѓанското општество, беше промовирана во вторник, 18-ти ноември, а истата ќе трае четири години.

Извор: Макфакс

Во новата фаза Цивика Мобилитас ќе биде движечка сила за одржливо граѓанско општество

Денес, 18 ноември 2014 година, во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје беше промовирана новата фаза на програмата Цивика мобилитас која им е наменета на граѓанските организации и другите актери на граѓанското општество и ќе трае четири години.

Извор: Inbox7

Осум милиони швајцарски франци за граѓанското општество од Швајцарија во наредните 4 години

Денес во Младинскиот културен центар (МКЦ) во Скопје беше промовирана новата фаза на програмата Цивика мобилитас која им е наменета на граѓанските организации и другите актери на граѓанското општество и ќе трае четири години.

Извор: Либертас

„Цивика Мобилитас“ ќе ги зајакне граѓанските организации

Програмата има мисија да биде движечка сила за граѓанско општество што практикува позитивни демократски вредности, ги ангажира граѓаните во општествени иницијативи, вклучува разновидни организации на граѓанското општество и има позитивно влијание на развојот на Македонија

Извор: Нова Македонија

 

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност МЦМС во медиумите Медиумите за новата фаза на програмата Цивика мобилитас