Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Огласи
Покана за основна обука за процесите за креирање политики и процедури за подготовка на законите PDF Печати Е-пошта
Четврток, 05 април 2012 21:01

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ве поканува да учествувате на основна обуката за процесите за креирање политики и процедури за подготовка на законите што ќе се одржи во Маврово на 19 и 20 април 2012 година. Обуката е наменета за претставници на граѓанските организации кои немаат претходно искуство во процесите на подготовка на закони.

 
Оглас: Форум на граѓански организации од пограничнот регион на Република Македонија со Република Албанија PDF Печати Е-пошта
Петок, 17 Февруари 2012 13:39

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), во партнерство Институтот за демократија и медијација (ИДМ) од Албанија и Еколошкото друштво „Дешат“ од Дебар со задоволство ви го најавуваат: „Форумот на граѓански организации од пограничнот регион на Република Македонија со Република Албанија“ што ќе се одржи на 23 и 24 март 2012 година во Домот на културата во општина Дебар.

 
МЦМС бара ко-модератор за општина ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО PDF Печати Е-пошта
Сабота, 03 септември 2011 13:43

Целта на програмата „Форуми во заедницата" е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво преку организирање на шест форумски сесии и последователно спроведување на проектите од форумските сесии. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка со Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС (повеќе информации на www.forumivozaednicata.com.mk).

 
МЦМС бара ко-модератор за општина МАКЕДОНСКИ БРОД PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 04 јули 2011 09:01

Целта на програмата „Форуми во заедницата" е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво преку организирање на шест форумски сесии и последователно спроведување на проектите од форумските сесии. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка со Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС (повеќе информации на www.forumivozaednicata.com.mk).

 
МЦМС бара ко-модератор за општина KРИВА ПАЛАНКА PDF Печати Е-пошта
Четврток, 30 јуни 2011 11:33

Целта на програмата „Форуми во заедницата" е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво преку организирање на шест форумски сесии и последователно спроведување на проектите од форумските сесии. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка со Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС (повеќе информации на www.forumivozaednicata.com.mk).

 


Страна 8 од 16

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Огласи