Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Огласи
МЦМС бара ко-модератор за општина ЧЕШИНОВО-ОБЛЕШЕВО PDF Печати Е-пошта
Сабота, 03 септември 2011 13:43

Целта на програмата „Форуми во заедницата" е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво преку организирање на шест форумски сесии и последователно спроведување на проектите од форумските сесии. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка со Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС (повеќе информации на www.forumivozaednicata.com.mk).

 
МЦМС бара ко-модератор за општина МАКЕДОНСКИ БРОД PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 04 јули 2011 09:01

Целта на програмата „Форуми во заедницата" е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво преку организирање на шест форумски сесии и последователно спроведување на проектите од форумските сесии. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка со Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС (повеќе информации на www.forumivozaednicata.com.mk).

 
МЦМС бара ко-модератор за општина KРИВА ПАЛАНКА PDF Печати Е-пошта
Четврток, 30 јуни 2011 11:33

Целта на програмата „Форуми во заедницата" е да го поддржи партиципативниот развој на заедниците на локално ниво преку организирање на шест форумски сесии и последователно спроведување на проектите од форумските сесии. Програмата е финансирана од Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC), а е раководена од Единицата за координација на форумите (ЕКФ) во соработка со Заедницата на единиците на локална самоуправа ЗЕЛС (повеќе информации на www.forumivozaednicata.com.mk).

 
Јавен конкурс за извршни директори PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 јуни 2011 14:47

Извршните директори на МЦМС го сочинуваат Одборот на директори кој е извршен орган, односно орган на секојдневно управување со работниот процес на МЦМС.

 
Обука: „Вклучување на јавноста во процесите на изработка на закони“ PDF Печати Е-пошта
Петок, 13 мај 2011 11:25

Мисијата на ОБСЕ во Скопје во соработка со МЦМС ја има честа да ве покани да учествувате на основната обука: „Вклучување на јавноста во процесите на изработка на закони“. Обуката ќе се одржи во Маврово во хотел Алпина од 26 до 28 мај 2011 година.

 


Страна 9 од 17

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Огласи