Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Јавен оглас за засновање на работен однос на определено време PDF Печати Е-пошта
Петок, 14 март 2014 00:00

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) за спроведувањето на програмите и проектите на Македонската развојна фондација за претпријатија (МРФП) објавува јавен оглас за засновање на работен однос на определено време.

Работно место: Соработник на проекти.

Број на работни места: Едно (1).

Времетраење на работен однос: Шест (6) месеци со можност за продолжување и засновање на работен однос на неопределено време.

Работни задачи

 • подготовка и спроведување на програмски активности,
 • подготовка на наративни и финансиски извештаи за проекти,
 • подготовка на извештаи од истражување,
 • комуникација со донатори, целна група, испорачувачи и др.

Потребно знаење и искуство:

 • основни познавања за работата на МЦМС и МРФП,
 • VII/1 или 240 кредити според ЕКТС,
 • познавање на македонски и англиски јазик,
 • докажана способност да работи со компјутери, пред сѐ одлично познавање на програмите од пакетот на Мајкрософт офис,
 • возачка дозвола; Б категорија,
 • работно искуство на проекти финансирани од донатори, ќе се смета за предност.

Потребни вештини и способности за:

 • планирање, анализа и организација на работа,
 • комуникација и презентација, 
 • тимска работа во мултикултурно опкружување,
 • приспособување на нови и различни задачи, 
 • извршување повеќе задачи истовремено и за испорака во кратки рокови,
 • подготвеност за работа надвор од канцеларија и во рурални средини,
 • уредност и организираност.

Начин и рок на избор: Кандидатите ќе се избираат со претходна проверка на знаењата. Селектираните кандидати ќе бидат поканети на интервју. Кандидатите кои нема да примат повратна информација до 4 април 2014 г. не биле селектирани.

Начин на пријавување: Кандидатите треба да  достават пријава на оглас за работа, биографија во формат на МЦМС, мотивациско писмо и потврда за завршено образование на е-пошта: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите или лично во просториите на МЦМС на ул. Никола Парапунов 41а, Скопје.

Последен рок за пријавување: 21.03.2014 г. (петок).

 

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Огласи Јавен оглас за засновање на работен однос на определено време