Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Лидерство на мрежи во време на предизвици PDF Печати Е-пошта
Петок, 09 јуни 2017 15:32
Liderstvo na mrezhi vo vreme na predizvici 1

Дали дигитализацијата помага во развојот на општествата? Дали нуди повеќе можности отколку закани? Можат ли неразвиените земји да ги поминат развиените со помош на дигитализацијата? Дали интернет поврзаноста треба да прерасне во човеково право? Ова беа дел од темите на работилницата „Каков вид на уп [ … ]

 
Граѓанското новинарство како сервис на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Среда, 31 мај 2017 11:53
gragjanskoto-novinarstvo-kako-servis-na-gragjanite 1

Шеесет и осум претставници на граѓански организации и активисти во изминатиов месец  се стекнаа со знаења и практични вештини од областа на граѓанското новинарство.

 
Дали моделот на антикорупциските агенции е клучен за нивниот успех? PDF Печати Е-пошта
Среда, 31 мај 2017 11:23
Dali modelot na antikorupciskite agencii e kluchen za nivniot uspeh 1

Клучот за успех на превентивните агенции за борба против корупцијата е во нивното раководство, односно во лидерството, а не во организациските фактори“, рече меѓу другото Слободан Томиќ од Универзитетскиот колеџ од Лондон (University College London), во неговото излагање на форумот: „Превенција на [ … ]

 
Oвозможувачка околина за граѓанско општество: сон или можност? PDF Печати Е-пошта
Вторник, 30 мај 2017 12:23
Ovozmozhuvachka okolina za gragjansko opshtestvo son ili mozhnost 1

„Овозможувачката околина за граѓанските организации е срцето на граѓанското општество“, рече Никола Бертолини, раководител на секторот за соработка во Делегацијата на ЕУ во Скопје, во неговото обраќање на презентацијата на четвртиот Извештај за овозможувачка околина за развој на граѓанското општеств [ … ]

 
Сместете студенти од странство со македонско потекло PDF Печати Е-пошта
Вторник, 30 мај 2017 12:13
smestete-studenti-od-stranstvo-so-makedonsko-poteklo

МЦМС ги поканува семејствата од Скопје, кои имаат можност и сакаат, да се пријават за сместување на студентите од САД, Канада, Австралија и Велика Британија кои како дел од програмата „Родум од Македонија“ ќе престојуваат во Македонија во периодот од 23 јуни до 14 јули 2017 година.

 


Страна 4 од 153

Проекти

Civica Mobilitas

 

Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести