Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Цивика мобилитас ги промовираше новите грантисти PDF Печати Е-пошта
Вторник, 16 мај 2017 14:52
Civika mobilitas gi promovirashe novite grantisti

Цивика мобилитас денес (16 мај 2017 година) во х. ТЦЦ Гранд Плаза во Скопје ги промовираше новите акциски, мали и ад хок грантисти. „Цивика мобилитас ја достигна планираната критична маса од 100 големи грантисти, додека вкупниот број на поддржани организации на една и пол година пред крајот на прогр [ … ]

 
Искуствата на Австрија и Словачка во развојната соработка PDF Печати Е-пошта
Вторник, 16 мај 2017 14:32
Iskustvata na Avstrija i Slovachka vo razvojnata sorabotka 1

Александар Кржаловски и Симона Огненовска од МЦМС учествуваа на студиската посета „Граѓанските организации од Западен Балкан за глобален развој“ што ја организираа Хоризонт3000 од Австрија и Понтис фондација од Словачка од 2 до 5 мај 2017 година во Виена, Австрија и Братислава, Словачка за 15 претст [ … ]

 
Граѓанското новинарство – моќна алатка во рацете на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Петок, 28 април 2017 23:55
Gragjanskoto novinarstvo  mokjna alatka vo racete na gragjanite

Шеснаесет претставници на граѓански организации и активисти добија знаење и вештини што ќе им овозможат да практикуваат граѓанско новинарство

 
Избрани новите акциски грантисти на Цивика мобилитас PDF Печати Е-пошта
Четврток, 27 април 2017 10:00
akt3

Петнаесет граѓански организации ги почнаа подготовките за потпишување на договорите за новите акциски грантови на Цивика мобилитас. Тие беа селектирани на третиот и последен повик за ваков тип грантови. 

 
Иселувањето меѓу желбите и можностите PDF Печати Е-пошта
Среда, 26 април 2017 15:35
iseluvanjeto-megju-zelbite-i-moznostite

Желбите за иселување се поголеми од реалните планови за тоа, покажаа резултатите од истражувањето на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма на тема „Задоволство од местото на живеење и планови за напуштање на Република Македонија“.  Иако 39,2% од испитаниците тра [ … ]

 


Страна 5 од 153

Проекти

Civica Mobilitas

 

Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести