Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Цивика мобилитас ги промовираше последните 24 грантисти PDF Печати Е-пошта
Петок, 22 декември 2017 15:33
Civika mobilitas gi promovirashe poslednite 24 grantisti 1

Цивика мобилитас денес (22 декември 2017 година) во х. Арка во Скопје ги промовираше новите мали и ад хок грантисти. „Денес ги доделуваме последните 24 грантови во оваа фаза на програмата. Во изминатите три години, доделивме 221 грант за 212 организации, осум стипендии е еден грант за практикантство [ … ]

 
Здравственото осигурување треба да покрива и услуги од приватното здравство PDF Печати Е-пошта
Четврток, 21 декември 2017 15:45
moj termin anketa 2017

Најголем број од граѓаните (33,8%) со добар три ја оцениле состојбата во јавното задравство во Македонија, покажа најновото истражување на МЦМС и Телевизија Телма посветено на перцепциите на граѓаните за јавното здравство. Речиси идентичен е процентот на оние што го оцениле со 4 или 5 и оние што го [ … ]

 
24 години растеме преку резултатите PDF Печати Е-пошта
Четврток, 14 декември 2017 17:38
24 Години МЦМС

Денеска (14 декември 2017 година) МЦМС го одбележува својот 24 роденден. Зад нас е уште една година исполнета со предизвици и резултати на кои сме особено горди. Во своето 24-годишно постоење, соработниците на МЦМС спроведоа 1.630 проекти чиј буџет беше над 58 милиони евра. Сите овие години, МЦМС ги [ … ]

 
Регионален форум „Рудници – Да или Не?“: Повеќе од јасно, сите се за НЕ! PDF Печати Е-пошта
Среда, 06 декември 2017 11:13
Regionalen forum Rudnici Da ili Ne Povekje od jasno site se za NE 1

Четворица градоначалници, претставничка на граѓанска иницијатива и раководителка на Центарот за развој на Југоисточен плански регион беа панелистите на Регионалниот форум „Рудници – Да или Не?“ организиран од Цивика мобилитас, што се одржа на 5 декември 2017 година во Струмица, а се однесуваше на ак [ … ]

 
Проблемот со депониите е длабок и потребно е долгорочно решение PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 декември 2017 15:57
Problemot so deponiite e dlabok i potrebno e dolgorochno reshenie 1

Депонии – каде и кога“, беше темата на регионалниот форумот кој се одржа денеска во Тетово, на кој учествуваа градоначалници и претставници на граѓанските организации, како и претставници на државни институции. Форумот беше организиран од страна на програмата Цивика мобилитас.

 


Страна 6 од 164

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести