Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Како работеше ДКСК од 2006 до 2015 година PDF Печати Е-пошта
Четврток, 30 март 2017 16:05
Kako raboteshe DKSK od 2006 do 2015 godina

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) денес (30 март 2017 година го презентираше Извештајот „Следење на работата на Државната комисија за спречување на корупцијата“.

 
Граѓанските организации подготвени за Глобалната агенда 2030 PDF Печати Е-пошта
Вторник, 28 март 2017 14:51
Gragjanskite organizacii podgotveni za Globalnata agenda 2030 1

На 23 и 24 март 2017 г. се одржа обука под наслов „Застапување за активно вклучување на граѓанските организации во развојните политики“ во х. Скардус, Попова Шапка. Целта на обуката беше зголемување на информираноста на граѓанските организации за развојна помош и глобална соработка, како и унапредув [ … ]

 
Донаторски стратегии и практики PDF Печати Е-пошта
Петок, 24 март 2017 00:00
Donatorski strategii i praktiki za poddrshka na gragjanskoto opshtestvo vo Makedonija

Извештајот „Донаторски стратегии и практики за поддршка на граѓанското општество за Западен Балкан” ги отсликува трендовите и практиките што активните донатори во регионот ги применуваат во поддршката на граѓанското општество, како и нивните ставови кон улогата на граѓанското општество.

 
Новите акциски грантисти ќе бидат познати во април PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 март 2017 09:48
Novite akciski grantisti kje bidat poznati vo april

Заврши проверката на административната усогласеност и подобност на пријавите поднесени на третиот повик за акциски грантови на Цивика мобилитас. Се очекува добитниците да бидат познати кон средината на април, по што ќе бидат известени сите пријавени организации и ќе бидат склучени договорите.

 
Во каква околина функционираа граѓанските организации PDF Печати Е-пошта
Среда, 08 март 2017 07:43
izveshtaj za ovozmozhuvachkata okolina za razvoj na gragjanskoto opshtestvo vo makedonija 2016

МЦМС го подготви издаде четвртиот извештај за овозможувачката околина за развој на граѓанското општество. Фокусот беше ставен на 13 клучни стандарди со најголеми предизвици. Извештајот ги следи состојбите во трите клучни области:

Основни загарантирани законски слободи; Рамка за финансиска одржли [ … ]
 


Страна 7 од 153

Проекти

Civica Mobilitas

 

Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести