Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Граѓанските организации ќе и помогнат на Македонија да се подготови за развојна помош PDF Печати Е-пошта
Вторник, 19 септември 2017 14:32
Slika 1

Македонија треба да стане партнер на ЕУ, не да остане зависна од неа, истакна Никола Бертолини на тркалезната маса „Зајакнување на улогата на граѓанските организации во Македонија за развојна соработка и глобални прашања“ која се одржа во х. Арка во Скопје на 7 септември 2017г. Присутните дискутираа [ … ]

 
За задоволството од Владата во првите 100 дена и за претстојните локални избори PDF Печати Е-пошта
Петок, 15 септември 2017 13:52
grafikon 1 1592017

Речиси 59% од граѓаните се задоволни (целосно или делумно) од работата на Владата во првите 100 дена наспроти 39,0% кои се незадоволни. Ова го покажаа резултатите од истражувањето на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Телевизија Телма „100 дена Влада и локални избори“.

 
Каков Совет за соработка им треба на граѓанските организации? PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 11 септември 2017 09:39
Kakov Sovet za sorabotka im treba na gragjanskite organizacii

Во пресрет на рокот за доставување предлози за изменување и дополнување на одлуката за формирање на Совет за соработка помеѓу Владата и граѓанскиот сектор, Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) заедно со ИПА механизмот на граѓански организации на 5 септември 2017 година, организираа ко [ … ]

 
Подароци за децата од СОС Детско село PDF Печати Е-пошта
Четврток, 07 септември 2017 16:15
Podaroci za decata od SOS Detsko selo 1

Капчиња, наметки, детски хокеј палки, ракавици, наочари за сонце беа само дел од подароците кои дечињата од СОС Детското село ги добија од семејството Мареј (Murray) од САД кое е сопственик на познатиот хокеј клуб од Детроит „Ред вингс“. 

 
Граѓаните за промени - Ден на граѓанските организации PDF Печати Е-пошта
Четврток, 07 септември 2017 16:09
Gragjanite za promeni Den na gragjanskite organizacii

Во духот на приближувањето на граѓанскиот сектор кон својот двигател - граѓаните, Цивика мобилитас го организира третиот Национален форум на кој ќе се претстават граѓанските организации со мноштво активности. Форумот ќе се одржи на 23 септември во Градскиот парк во Скопје, на Школка од 11.00 до 17.0 [ … ]

 


Страна 10 од 164

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести