Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Промовиран Адресарот на општините во Република Македонија PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 04 декември 2006 01:00
w1

Буџетите на општините и развојните проекти не водат во социјална кохезија и надминување на јазовите посебно урбано-руралните, е еден од заклучоците од промоцијата на Адресарот на општините во РМ што се одржа на 29 ноември 2006 година во хотелот Холидеј ин во Скопје во организација на Македонскиот це [ … ]

 
По 15 години транзиција- од стабилизација кон граѓанско учество PDF Печати Е-пошта
Среда, 15 ноември 2006 01:00

Македонскиот центар за меѓународна соработка со задоволство Ве известува дека е завршен Индексот на граѓанското општество во Република Македонија (ИГО) што беше дел од меѓународниот акциско-истражувачки проект координиран од ЦИВИКУС, Светската алијанса за граѓанско учество. „По 15 години транзиција- од стабилизација кон граѓанско учество“ е насловот на македонскиот извештај што можете да го најдете на www.mcms.org.mk; www.graganskisvet.org.mk, на www.civicworld.org.mk и на www.civicus.org/new/CSI_country_reports.asp.

 
Специјален консултативен статус во економскиот и социјален совет на ООН PDF Печати Е-пошта
Сабота, 30 септември 2006 01:00

Македонскиот центар за меѓународна соработка во јули оваа година се здоби со статусот “Граѓанска организација со специјален консултативен статус во Економскиот и социјалниот совет на Организацијата на Обединетите нации”.

 
МЦМС - Промовираше пет публикации PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 18 септември 2006 01:00
y1Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) на 14 септември 2006 година (четврток) во хотелот Холидеј ги промовираше публикациите: “Декалог” од проф. д-р Ратомир Гроздановски; “Вистинска љубов” од монсињор Антун Циримотиќ; “Основи на јудаизмот”, превод од Цадик Данон; “Исламот и другите вери [ … ]
 
Постигнувањата во 2005 и плановите за 2006 PDF Печати Е-пошта
Среда, 07 јуни 2006 01:00
u1

Македонскиот центар за меѓународна соработка од 8 до 14 јуни оваа година ги реализираше “Отворените денови на МЦМС” на кои ги презентираше постигнувањата во 2005 година и плановите за 2006 година.
Презентациите беа направени во Гостивар, Прилеп, Куманово, Штип и во Скопје.

  


Страна 149 од 150
civica-logo
tacso-logo

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести