Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Низок јавен дух и големи очекувања од државата PDF Печати Е-пошта
Вторник, 29 јануари 2008 01:00

[Прес соопштение] Македонскиот центар за меѓународна соработка денес, (29 јануари 2008 година) го промовираше извештајот од истражувањето „Општествена одговорност на граѓаните“. Ова истражување, МЦМС го спроведува по втор пат. Извештајот е резултат на потребата да се провери каква е општествената одговорност на граѓаните.

 
Покана за промоција општествената одговорност на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Вторник, 29 јануари 2008 01:00
Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) на 29 јануари 2008 година (вторник), во 11 часот, во Клубот на новинари ќе го промовира извештајот од истражувањето за „Општествената одговорност на граѓаните“.
 
Општествена одговорност на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 28 јануари 2008 01:00

[Прес соопштение] Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) на 29 јануари 2008 година, во 11 часот, во Клубот на новинари ќе го промовира извештајот од истражувањето за Општествената одговорност на граѓаните.

 
Кампања: Еден до друг – различни, а еднакви PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 10 декември 2007 01:00
еден до друг

Денес, 9 декември 2007 година, во 2007 година Европска година за еднакви можности на сите, пред 10 декември, Меѓународен ден на човековите права, повеќе граѓански организации одржаа прес конференција на која беше промовирана заедничката иницијатива за недискриминација „Еден до друг – различни, а едн [ … ]

 
Општ закон за не-дискриминација, сега PDF Печати Е-пошта
Недела, 09 декември 2007 13:44

[Прес соопштение] Денес, 9 декември 2007 година, во 2007 година Европска година за еднакви можности на сите, пред 10 декември, Меѓународен ден  на човековите права, повеќе граѓански организации одржаа прес конференција на која беше промовирана заедничката иницијатива за недискриминација  „Еден до друг – различни, а еднакви“, чии цели се јакнење на свеста за недискриминација и концептот на еднакви можности, донесување на општ Закон за недискриминација и формирање на независна комисија/тело за заштита на човековите права.

 


Страна 152 од 157

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести