Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Правила и принципи во граѓанските организации PDF Печати Е-пошта
Петок, 15 Февруари 2008 01:00
[Прес соопштение] МЦМС и ЦИРа ве покануваат на промоцијата на три изданија од програмата за работа на Граѓанската платформа на Македонија од областа на законската рамка за граѓанските организации. Промоцијата ќе се одржи на 19 февруари 2008 г., (вторник) во хотелот „Континентал“ во Скопје со почеток во 11 часот.  
 
Покана за промоција PDF Печати Е-пошта
Петок, 15 Февруари 2008 01:00

МЦМС и ЦИРа ве покануваат на промоцијата на три изданија од програмата за работа на Граѓанската платформа на Македонија од областа на законската рамка за граѓанските организации. Промоцијата ќе се одржи на 19 февруари 2008 г., (вторник) во хотелот „Континентал“ во Скопје со почеток во 11 часот.

 
Истражување - МЦМС не мереше рејтинзи на политички партии PDF Печати Е-пошта
Среда, 06 Февруари 2008 01:00
Македонскиот центар за меѓународни истражувања (МЦМС) упати апел до политичките партии да не го употребуваат или оспоруваат извештајот за утврдување на партиски рејтинзи, бидејќи тој не е наменет за тоа.
 
Појаснување за истражување за Општествена одговорност на граѓаните PDF Печати Е-пошта
Вторник, 05 Февруари 2008 01:00

[Прес соопштение] МЦМС во декември 2007 година го објави истражувањето Општествена одговорност на граѓаните. Целта на истражувањето е анализа на перцепциите и ставовите на граѓаните во однос на општествената одговорност (владеење на правото и граѓанска партиципација).

 
Промоција на публикации за етички стандарди, транспарентност и одговорност PDF Печати Е-пошта
Четврток, 31 јануари 2008 01:00
Промоцијата ќе се одржи на 5.2.2008 г. (вторник), во хотелот „Континентал” во Скопје со почеток во 12 часот. Целта на публикациите е да придонесат во воспоставувањето правила и принципи во граѓанските организации засновани на транспарентност, отчетност и демократија.
 


Страна 154 од 160

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести