Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Општ закон за не-дискриминација, сега PDF Печати Е-пошта
Недела, 09 декември 2007 13:44

[Прес соопштение] Денес, 9 декември 2007 година, во 2007 година Европска година за еднакви можности на сите, пред 10 декември, Меѓународен ден  на човековите права, повеќе граѓански организации одржаа прес конференција на која беше промовирана заедничката иницијатива за недискриминација  „Еден до друг – различни, а еднакви“, чии цели се јакнење на свеста за недискриминација и концептот на еднакви можности, донесување на општ Закон за недискриминација и формирање на независна комисија/тело за заштита на човековите права.

 
Ниска општа доверба и поделена доверба во граѓанските организации PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 15 октомври 2007 01:00
slikaМакедонскиот центар за меѓународна соработка на 10 октомври 2007 година, во хотелот Холидеј ин во Скопје го промовираше извештајот од истражувањето „Довербата во граѓанското општество“. Ова истражување, МЦМС го спроведува по втор пат. Извештајот е резултат на потребата да се провери колкава е доверб [ … ]
 
Ниска општа доверба и поделена доверба во граѓанските организации PDF Печати Е-пошта
Среда, 10 октомври 2007 13:41

[Прес соопштение] Македонскиот центар за меѓународна соработка денес, (10 октомври 2007 година) го промовираше извештајот од истражувањето „Довербата во граѓанското општество“. Ова истражување, МЦМС го спроведува по втор пат. Извештајот е резултат на потребата да се провери колкава е довербата на граѓаните во граѓанските организации. Освен довербата во граѓанскиот, со анкетата беше проверена и довербата во другите два сектори, државниот и приватниот (деловниот). Анкетирањето е направено во јули оваа година на репрезентативен примерок од 1601 испитаник.

 
Најава на промоција на истражувањето - довербата во граѓанското општество PDF Печати Е-пошта
Сабота, 06 октомври 2007 01:00

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) на 10 октомври 2007 година, во 11 часот, во хотелот Холидеј ин ќе го промовира извештајот од истражувањето за Довербата во граѓанското општество.

 
Се одржа првата обука за дообро управување PDF Печати Е-пошта
Недела, 30 септември 2007 01:00
добро управување

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), на 28 септември, во хотелот Континентал, ја промовираше новата обука „Добро управување – зголемена оддржливост“ наменета за граѓанските организации во Македонија. На промоцијата, на присутните, им се обратија Сашо Клековски, Извршен директор на МЦ [ … ]

 


Страна 159 од 163

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести