Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Пријави неправилности PDF Печати Е-пошта
Петок, 22 март 2013 17:19

Не се воздржувајте да ги пријавите неправилностите на изборниот процес што сте ги забележале. Доколку не сте сигурни дали станува збор за нерегуларност, проверете на Листата на нерегуларности.

Нерегуларностите можете да ги пријавите на https://mojotizbor.crowdmap.com/main. Изберете една од опциите: пријавете од вашиот iPhone или Android; испратете tweet со хаштаг: #prijavi или email на Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите или едноставно пополнете го формуларот на нашата веб страница.

www.mojotizbor.mk

Активните и одговорни граѓани не чекаат некој друг да им ги реши проблемите, самите бараат решенија. Идентификувањето на неправилностите е првиот чекор за нивно надминување. Надминувањето на проблемите во изборниот процес е еден од факторите што ќе придонесе за фер и демократски избори. Сите можеме да придонесеме за тоа. Пријавете ги неправилностите.

 

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести Пријави неправилности