Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Милка Божиновска-Миова PDF Печати Е-пошта

Милка Божиновска МиоваМилка Божиновска-Миова, Овластен сметководител
Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите
+ 389 2 3088 977

Родена на 30.12.1960 година во Скопје. Дипломира на Економскиот факултет на универзитетот „Св. Кирил и Методиј„- Скопје, на Планско-аналитичка насока. Магистер е по економски науки – тема Сметководствен третман и евидентирање на гудвил, на Економскиот институт при   Универзитетот „Кирил и Методиј“ во Скопје. Има 32  години работно искуство во финансиско-сметководствената струка. 12 години во „Југосуровина “, од кои 6 на раководна функција, и 3 години во книговодствено-консалтинг биро „Геа“. Од 2000 година е вработена во МЦМС во Административно финансово одеделение како овласетн сметководител. Ангажирана е и како обучувач од областа на финансиите и сметководството.

LinkedInhttp://mk.linkedin.com/in/milkamiova/

 
Се наоѓаш тука  : Почетна За нас Нашата структура Извршна канцеларија