Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Организациски менаџмент PDF Печати Е-пошта

Организациски менаџментОбуката за организациски менаџмент и развој ќе ви овозможи да стекнете знаење и вештини кои се неопходни за раководењето со организација, организациски промени и развој.

На обуката ќе стекнете познавање на сеопфатен сет на алатки кои се користат за анализа на организацијата и контекстот во кој таа функционира, како и алатки за развој на стратегии за организациски промени.

Содржина

  • Раководење со организација
  • Институционална анализа: анализа на надворешните фактори и актерите во областа на делување
  • Организациска анализа
  • Интегриран организациски модел
  • Стратеки менаџмент;
  • Организациска структура
  • Системи и процедури
  • Организациска култура и организациско учење
 
Се наоѓаш тука  : Почетна За нашата работа Консултации и обуки Теми