Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Проектен циклус и раководење со проектно портфолио PDF Печати Е-пошта

Проектен циклус и раководење со проектно портфолиоГолем број развојни организации го доверуваат надгледувањето на портфолиото на интервенции на соработниците на проекти. Овие интервенции се различни. Надгледувањето на проектното или програмското портфолио бара соодветни вештини со кои соработниците ќе можат да се справат со различните интервенции и актери. Овие комплексни барања за технички и добри комуникациски способности осигуруваат поефикасно и поефективно раководење со портфолиото. Методите на раководење со проектен циклус обезбедуваат соодветни одговори на овие потреби.

 

 
Се наоѓаш тука  : Почетна За нашата работа Консултации и обуки Теми