Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Организациско јакнење PDF Печати Е-пошта

Организациско јакнењеЗа да ја разбереме нашата организација, прво треба да го разбереме контекстот во кој работиме. Во напорите да се постигнат целите на развојната работа, перформансите на поединечните организации се клучни. Перформансите се однесуваат и на внатрешната организација и на способноста за соработка и вмрежување со другите организации. Организациското раководење, затоа, ги вклучува и внатрешните аспекти од организацијата и социјалните, економските и културните прилики во кои таа работи. Тие имаат големо влијание на можностите на организацијата да ги подобри нејзините перформанси.

 

 
Се наоѓаш тука  : Почетна За нашата работа Консултации и обуки Теми