Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Lajme
Работата на ДКСК во првиот квартал од 2017 година PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E enjte, 10 gusht 2017 13:42
dksk kvartalen izvestaj 2

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) го објави вториот квартален извештај „Следење на работата на Државната комисија за спречување на корупцијата“ што го опфаќа периодот од 1 јануари до 31 март 2017 година.

 
Волонтирај - излези од твојата „комфорт зона“ PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E martë, 01 gusht 2017 12:55
Volontiraj izlezi od tvojata komfort zona

Нела Мрчковска која учи и студира во САД и Вајдас Карпалавичиус од Литванија, изминативе два месеца волонтираа во Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). Тие имаа можност практично да го надополнат своето теоретско знаење од студиите, да видат како изгледа работата во една граѓанска орг [ … ]

 
Младите со македонско потекло повторно им се вратија на своите корени PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E premte, 28 korrik 2017 14:02
mladite-so-makedonsko-poteklo-povtorno-im-se-vratija-na-svoite-koreni 1

Тајлер Муреј (Tyler Murray), Валентина Талевски, Наташа Петреска, Дилон Огненовски (Dillon Ognenovski), Никол Крингс (Nicole Krings), Џереми Дросинис (Jeremy Drossinis), Илија Влчевски и Џејмс Цветковски (James Cvetkovski) се осуммина млади луѓе со македонско потекло кои живеат во САД, Австралија и [ … ]

 
Учениците од ОУ Коле Неделковски од 1ви септември во нови училници PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E premte, 21 korrik 2017 11:04
Uchenicite od OU Kole Nedelkovski od 1vi septemvri vo novi uchilnici 1

Со реновирањето на ОУ Коле Неделковски, општина Центар, Скопје, 640 ученици и 39 наставници ќе имаат подобри услови за учење. Ќе бидат заменети старите подови и вратите, ќе се варосаат ѕидовите, ќе се реновира училишната библиотека, ќе се набават географски карти и смарт-табла, нови клупи и столчиња [ … ]

 
Музиката ги развесели, граѓанските организации ги активираа посетителите на Д Фестивал PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E enjte, 20 korrik 2017 08:52
Muzikata gi razveseli gragjanskite organizacii gi aktiviraa posetitelite na D Festival

Голема раздвиженост во делот од кампот на Д Фестивал, каде што беа сместени тендите со претставниците на граѓанските организации, од 14 до 16 јули 2017. Цивика мобилитас веќе трета година по ред го поддржува учеството на граѓанските организации на фестивалот, а оваа година и со мал акциски грант.&nb [ … ]

 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Проекти

Civica Mobilitas

 

Tacso

E re

Се наоѓаш тука  : Fillimi Lajme dhe opinioni Lajme