Вработените на МЦМС волонтираа за подобри услови за учениците - Qendra Maqedonase për Bashkëpunim Ndërkombëtar

Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вработените на МЦМС волонтираа за подобри услови за учениците PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E hënë, 07 tetor 2013 09:52

Вработените на МЦМС заедно со наставниците од основното училиште „Гоце Делчев“ од Демир Хисар денес (5 октомври 2013 година) учествуваа во поставувањето на школското осветлување, а потоа и во акцијата „Македонија без отпад 2013“. Акцијата е и дел од активностите на МЦМС по повод одбележувањето на 20 годишнината од работењето.

vrabotenite na mcms volontiraa za podobri uslovi za uchenicite-1

Вообичаените средства за работа, компјутерите, денес беа заменети со лопати и копачи за да се ископа, а потоа и затрупа ровот во кој беше поставена инсталацијата за електричното осветлувања на училишниот двор. Со помош на стручни лица, светилките беа поставени и тестирани. Светлото во училишниот двор, заедно со новата фасада и интервенциите на внатрешната и надворешната столарија и санитарните јазли направени претходните години сосема го изменија ликот на училиштето, а неговите учениците ќе имаат можност да ги совладуваат новите знаења во одлични услови за работа.

vrabotenite na mcms volontiraa za podobri uslovi za uchenicite-3

МЦМС веќе неколку години наназад работи на подобрување на условите во кои се изведува наставата во училиштата. По повод 20-годишнината, вработените на МЦМС, на денот кога се одбележува меѓународниот ден на учителите, решија да дадат и личен придонес во подобрувањето на условите во кои учат учениците, волонтирајќи во своето слободно време.

 

Google translate

Na ndiqni

RSSTwitterFacebookYouTubeScribd

Проекти

Кодекс за граѓански организации

 

Civica Mobilitas

Отчетни ГО

Граѓански ресурсен центар

 

СЕЛДИ

Се наоѓаш тука  : Fillimi Lajme dhe opinioni Lajme Вработените на МЦМС волонтираа за подобри услови за учениците