Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Shpallje
Повик за волонтери PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E premte, 18 gusht 2017 14:41

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), во рамки на својата програма за волонтирање и практиканство, распишува оглас за 3 (три) волонтери со цело работно време за период до 3 месеци. Волонтерите ќе бидат вклучени во проектнитe активности на МЦМС, а фокусот на активностите ќе биде на локалните избори.

 
Оглас за сместување на студенти од САД, Канада и Австралија со македонско потекло од 23 јуни - 14 јули 2017 PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E martë, 09 maj 2017 13:48

МЦМС ги поканува семејствата од Скопје, кои имаат можност и сакаат, да се пријават и изразат интерес за обезбедување сместување и храна за студентите од САД, Канада, Австралија и Велика Британија кои како дел од програмата „Родум од Македонија“ ќе престојуваат во Македонија во периодот од 23 јуни до 14 јули 2017 година

 
Обука за граѓанско новинарство PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E martë, 11 prill 2017 13:10

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ги поканува сите заинтересирани да се пријават на обуките за граѓанско новинарство кои ќе се одвиваат по следниот редослед:

РегиониЛокацијаДатум
Скопски и Полошки
[Аеродром, Бутел, Гази Баба, Ѓорче Петров, Карпош, Кисела Вода, Сарај, Центар, Чаир, Шуто Оризари, Арачиново, Зелениково, Илинден, Петровец, Сопиште, Студеничани, Чучер Сандево, Боговиње, Брвеница, Врапчиште, Гостивар, Желино, Јегуновце, Маврово и Ростуша, Теарце, Тетово]
Скопје 27 и 28 април
Пелагониски и Југозападен
[Битола, Демир Хисар, Кривогаштани, Крушево, Могила, Прилеп, Ресен, Новаци, Долнени, Вевчани, Дебар, Дебарца, Кичево, Македонски Брод, Охрид, Пласница, Струга, Центар Жупа]
Битола 4 и 5 мај
Североисточен и Источен
[Берово, Виница, Делчево, Зрновци, Карбинци, Кочани, Македонска Каменица, Пехчево, Пробиштип, Чешиново-Облешево, Штип, Кратово, Крива Паланка, Куманово, Липково, Ранковце, Старо Нагоричане]
Штип/Пехчево 9 и 10 мај
Вардарски и Југоисточен
[Велес, Градско, Демир Капија, Кавадарци, Лозово, Неготино, Росоман, Свети Николе, Чашка, Богданци, Босилово, Валандово, Василево, Гевгелија, Дојран, Конче, Ново Село, Радовиш, Струмица]
Струмица 18 и 19 мај
 
Оглас за вработување: соработник на проекти и соработник за односи со јавност PDF Shtyp Shpërndaje me Postë Elektronike
E martë, 29 nëntor 2016 10:02

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) објавува јавен оглас за вработување на 2 (два) работника на определено време од шест месеци, со можност за продолжување, на работните места: 

  • Соработник на проекти: Раководење со проектен циклус (вклучително грантови) кој ги опфаќа сите фази вклучително и спроведување проектни активности, наративно и финансиско известување, следење и оценка;
  • Соработник за односи со јавност: Односи со јавност (подготовка на соопштенија за јавност, промотивен материјал, е-билтени, извештаи,  текстови за програмските активности за јавноста, организирање прес-конференции, координација на подготовка и издавање публикации, осигурување видливост на донатори и др.);
 


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

E re

Се наоѓаш тука  : Fillimi Lajme dhe opinioni Shpallje