„Родум од Македонија“ по четврти пат - Macedonian Center for International Cooperation

Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

„Родум од Македонија“ по четврти пат PDF Print E-mail
Monday, 30 April 2018 13:35

МЦМС и Обединетата македонска дијаспора (ОМД) и оваа година ќе го спроведуваат проектот „Родум од Македонија“ и ќе им овозможат на неколкумина студенти од македонската дијаспора да престојуваат во Македонија и да се поврзат со своите корени, традиција и култура. Тринеделниот престој ќе биде организиран во периодот од 29 јуни до 20 јули 2018 година во Скопје. 

rodum od makedonija po chetvrti pat

Студентите од македонската дијаспора вообичаено се сместени во семејства домаќини. МЦМС ги поканува заинтересираните кои имаат можност и сакаат да се пријават и да бидат дел од „Родум од Македонија“. Повеќе информации за пријавувањето можете да најдете во веќе објавениот Оглас.

„Родум од Македонија“ успешно се спроведуваше во претходните три години кога можноста ја искористија четворица студенти во првата година, шест во втората и осум во третата година. 

Вашиот интерес да бидете домаќини на еден од студентите, можете да го искажете на е-маилот: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it најдоцна до 31 мај 2018 година.

„Родум од Македонија“ е дел од глобалниот проект „The Macedonian Heritage Village“. 

 

Google translate

Follow Us

RSSTwitterFacebookYouTubeScribd

Се наоѓаш тука  : Home News & Publicity News „Родум од Македонија“ по четврти пат