Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

6-ти НВО Саем – Форум на граѓанското општество во Македонија PDF Печати Е-пошта

Скопје, 16 ноември 2007, Даниела Стојанова, соработник на проекти

...„Изминатите НВО Саеми ги посетија околу 40.000 граѓани, како од Скопје така и од другите градови од Република Македонија, а се претставија по околу 200 организации годишно и се
одржаа вкупно 243 форумски расправи.

И оваа година ќе имаме можност да се запознаеме со активностите на повеќе организации и да расправаме за повеќе важни општествени прашања. Тема која ќе провејува низ расправите е „Еднакви можности за сите“ со што се вклучуваме во одбележувањето на европската година за еднакви можности...“

  Stojanova D. (2007) Otvoranje na 6 NVO Saem.pdf

 

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Говори 6-ти НВО Саем – Форум на граѓанското општество во Македонија