Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Огласи
Обука за граѓанско новинарство PDF Печати Е-пошта
Вторник, 16 јануари 2018 15:00
obuka za gragansko novinarstvo oglas

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) ги поканува сите заинтересирани да се пријават на обуката за граѓанско новинарство која ќе се одржи во Охрид на 8 и 9 февруари 2018 година.

 
Втор конкурс за приказни и фотографии на граѓански новинари PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 25 декември 2017 14:02
konkurs2

Со цел да се да се зголеми плурализмот и транспарентноста во медиумската средина, потребно е граѓаните да ги актуализираат проблемите кои непосредно ги засегаат. Најголем дел од традиционалните медиуми ги третираат прашањата од поширока, национална перспектива. Во тој пристап, регионалните и локални [ … ]

 
Конкурс за приказни и фотографии на граѓански новинари PDF Печати Е-пошта
Четврток, 31 август 2017 08:38
konkurs gragansko novinarstvo

Со цел да се да се зголеми плурализмот и транспарентноста во медиумската средина, потребно е граѓаните да ги актуализираат проблемите кои непосредно ги засегаат. Најголем дел од традиционалните медиуми  ги третираат прашањата од поширока, национална перспектива. Во тој пристап, регионалните и л [ … ]

 
Повик за волонтери PDF Печати Е-пошта
Петок, 18 август 2017 14:41

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), во рамки на својата програма за волонтирање и практиканство, распишува оглас за 3 (три) волонтери со цело работно време за период до 3 месеци. Волонтерите ќе бидат вклучени во проектнитe активности на МЦМС, а фокусот на активностите ќе биде на локалните избори.

 
Оглас за сместување на студенти од САД, Канада и Австралија со македонско потекло од 23 јуни - 14 јули 2017 PDF Печати Е-пошта
Вторник, 09 мај 2017 13:48

МЦМС ги поканува семејствата од Скопје, кои имаат можност и сакаат, да се пријават и изразат интерес за обезбедување сместување и храна за студентите од САД, Канада, Австралија и Велика Британија кои како дел од програмата „Родум од Македонија“ ќе престојуваат во Македонија во периодот од 23 јуни до 14 јули 2017 година

 


Страна 1 од 17

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Огласи