„Родум од Македонија“ по четврти пат - Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

„Родум од Македонија“ по четврти пат PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 30 април 2018 13:35

МЦМС и Обединетата македонска дијаспора (ОМД) и оваа година ќе го спроведуваат проектот „Родум од Македонија“ и ќе им овозможат на неколкумина студенти од македонската дијаспора да престојуваат во Македонија и да се поврзат со своите корени, традиција и култура. Тринеделниот престој ќе биде организиран во периодот од 29 јуни до 20 јули 2018 година во Скопје. 

rodum od makedonija po chetvrti pat

Студентите од македонската дијаспора вообичаено се сместени во семејства домаќини. МЦМС ги поканува заинтересираните кои имаат можност и сакаат да се пријават и да бидат дел од „Родум од Македонија“. Повеќе информации за пријавувањето можете да најдете во веќе објавениот Оглас.

„Родум од Македонија“ успешно се спроведуваше во претходните три години кога можноста ја искористија четворица студенти во првата година, шест во втората и осум во третата година. 

Вашиот интерес да бидете домаќини на еден од студентите, можете да го искажете на е-маилот: Оваа е-пошта е заштитена од spambots, треба да вклучите JavaScript за да ја видите најдоцна до 31 мај 2018 година.

„Родум од Македонија“ е дел од глобалниот проект „The Macedonian Heritage Village“. 

 

Google translate

Следи нé

FacebookYouTubeTwitterScribdRSS

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести „Родум од Македонија“ по четврти пат