Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Огласи
Обуки за градење на капацитетите на Локалната самоуправа PDF Печати Е-пошта
Четврток, 24 април 2008 01:00

Македонскиот центар за меѓународна соработка во рамките на програмата Локален развој на заедниците (ЛРЗ) започна со спроведување на проектот „Обука за градење на капацитети на локалната самоуправа”.

 
Финансиски советувањa за граѓански организации PDF Печати Е-пошта
Среда, 06 Февруари 2008 01:00
Во актуелниот момент кога во контекстот брзо се случуваат промените, еден од основните услови за преживување на организациите е да развијат разбирање и доверба кон користењето на алатките за финансиско раководење. Не губете го чекорот.
 
Конкурс за доделување грантови за истражувачки публикации PDF Печати Е-пошта
Петок, 21 декември 2007 01:00

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) во рамките на програмата “Институционален развој “ ќе поддржи публикување на 7 магистерски трудови кои ќе обработуваат прашања од областа на граѓанското општество.

Целта на овој фонд е да се поттикнат и да се промовираат теми од областа на граѓанското општество како и да се мотивира натамошниот развој на оние кои се занимаваат со проблематиката на граѓанскиот сектор.

 
Конкурс - Институционален развој PDF Печати Е-пошта
Петок, 02 ноември 2007 01:00

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) во рамките на програмата “Институционален развој “ ќе поддржи публикување на 7 магистерски трудови кои ќе обработуваат прашања од областа на граѓанското општество.

 
НВО - Саем 6 форум на граѓанското општество PDF Печати Е-пошта
Сабота, 06 октомври 2007 01:00
Шестиот по ред НВО Саем - Форум на граѓанското општество ќе се одржи на 16 и 17 ноември 2007 година на Скопскиот саем во халите 2 и 3. Носечката тема на Саемот е „Еднакви можности за сите“. Пријавувањето за овој најголем настан на граѓанското општество во Македонија веќе започна. Сите детали и форму [ … ]
 


Страна 15 од 17

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Огласи