Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
Преку уметноста се гради свеста за елиминација на детскиот труд PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 29 јануари 2018 14:50
Preku umetnosta se gradi svesta za eliminacija na detskiot trud 1

Вкупно 53 деца од основните училишта во општина Кривогаштани беа наградени на третиот по ред конкурс на тема „Со ракатките и прегратките на тутунарите“ што го организираа Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), општината Кривогаштани и основните училишта „Манчу Матак“ и „Јонче Смугрески [ … ]

 
Волонтирањето како можност за учење и стекнување нови пријателства PDF Печати Е-пошта
Вторник, 16 јануари 2018 16:41
Volontiranjeto kako mozhnost za uchenje i steknuvanje novi prijatelstva

Настасија Штерјова, дипломирана на отсекот политички науки и Мартин Николовски, магистар во областа на деловното право, изминативе четири месеци волонтираа во Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). Тие имаа можност практично да го надополнат своето теоретско знаење од студиите, да вида [ … ]

 
Работата на ДКСК во третиот квартал од 2017 година PDF Печати Е-пошта
Четврток, 11 јануари 2018 13:40
kv4 indikatori

Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) го објави новиот квартален извештај „Следење на работата на Државната комисија за спречување на корупцијата“ што го опфаќа периодот од 1 јули до 30 септември 2017 година. Извештајот се осврнува на три сегменти од работењето на ДКСК: креирање антико [ … ]

 
Усвоена новата Стратегија на МЦМС PDF Печати Е-пошта
Четврток, 28 декември 2017 14:03
MCMS Sovet 1 27.12.2017

Советот на МЦМС, на својата втора редовна седница одржана на 27 декември 2017 година, го усвои новиот стратешки документ за периодот 2017-2021 година.

 
Работилница за работни односи за граѓанските организации PDF Печати Е-пошта
Среда, 27 декември 2017 10:49
rabotilnica za rabotni odnosi za gragjanskite organizacii

Регулирањето на работните односи во граѓанските организации беше главна идеја на работилницата која се одржа на 22 декември во хотелот Арка во Скопје.

 


Страна 2 од 161

Проекти

Civica Mobilitas Tacso

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести