Македонски центар за меѓународна соработка - МЦМС

Вести
„Да научиме трајно да живееме заедно е предизвик!“ PDF Печати Е-пошта
Четврток, 19 октомври 2017 15:55
Da nauchime trajno da zhiveeme zaedno e predizvik 1

„Нема состојба или проблем што не може да се надмине или реши ако има критична маса разумни луѓе, а такви најдов во граѓанскиот сектор“, рече меѓу другото Лилјана Поповска на денешната (19.10.2017 г.) промоција на нејзината публикација „Мултикултурни поврзувања во граѓанскиот сектор во Република Мак [ … ]

 
„Законот е добар, ама политичарите нашле начин да го заобиколат“ PDF Печати Е-пошта
Четврток, 12 октомври 2017 16:02
zakonot e dobar ama politicharite nashle nachin da go zaobikolat 1

Антикорупциско тело со полициски овластувања или зголемување на ефикасноста на полицијата при соработката со антикорупциското тело, ова е препораката на Драго Кос, претседател на работната група на ОЕЦД за поткуп во меѓународни деловни односи, дадена на конференцијата  „Моделот на превентивното [ … ]

 
Какви се изгледите на кандидатите за градоначалници на Скопје? PDF Печати Е-пошта
Понеделник, 09 октомври 2017 21:08
rejtinzi na kandidati za gradonacalnici i sovetnicki listi za grad skopje

Кандидатот на коалицијата предводена од СДСМ (37,1%) и советничката листа на истата коалиција (33,8%) имаат блага предност пред кандидатот (34,6%) и советничката листа (31,7%) на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ, покажа последната анкета на Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Т [ … ]

 
Локалните избори 2017 на www.mojotizbor.mk PDF Печати Е-пошта
Среда, 27 септември 2017 14:16
mojot izbor fb

На почетокот на септември оваа година, МЦМС го реактивираше проектот „Мојот избор“ што треба да овозможи подобра информираност на јавноста за локалните избори 2017 година

 
Дали Западен Балкан доцни во остварувањето на Целите за одржлив развој на ОН? PDF Печати Е-пошта
Петок, 22 септември 2017 09:45
sustestvena vklucenost na gragjanskite organizacii vo celite za odrzliv razvoj na obedinetite nacii

Македонскиот центар за меѓународна соработка во соработка (МЦМС) објави краток документ за јавна политика под насловот: Суштествена вклученост на граѓанските организации во „Целите за одржлив развој“ на Обединетите нации. Дали земјите од Западен Балкан заостануваат?, на авторките Симона Огненовска о [ … ]

 


Страна 9 од 164

Проекти

Civica Mobilitas Мојот Избор

Ново

Се наоѓаш тука  : Почетна Вести и јавност Вести